Ouders

ouders educatieve appsMet de gratis iDesk Learning Tracker App is het voor ouders (en leerkrachten) mogelijk om de vorderingen die kinderen maken bij het gebruik van educatieve apps te monitoren. Ouders en onderwijzers krijgen zo inzicht in de vaardigheden waarover het kind beschikt.

Terwijl de traditionele computer nog de barrière heeft van een muis en een toetsenbord, nemen tablet-computers en de daarop draaiende apps deze barrière weg.

Op dit moment zijn er voor kinderen meer dan 20.000 educatieve apps beschikbaar. Het gebruik van de tablet-computers is onder kinderen tot 7 jaar het afgelopen jaar enorm toegenomen.

Ouders zijn vaak verbaasd over het gemak waarmee kinderen deze apps oppikken en steeds nieuwe dingen uitproberen. De overgrote meerderheid van de peuters weet intuïtief een weg te vinden in educatieve apps.

Educatieve apps kunnen een belangrijke rol vervullen in het leerproces.

Kinderen worden in de gelegenheid gesteld om op een laagdrempelige wijze vaardigheden te ontwikkelen die ze goed kunnen gebruiken in de toekomst.

Natuurlijk willen we op de hoogte blijven van de vorderingen die kinderen maken bij het werken met educatieve apps. iDesk Learning Tracker verzamelt deze informatie en geeft die op overzichtelijke wijze weer in een dashboard. Met een pincode kan worden ingesteld of, naast de ouder, ook het kind de leerresultaten mag bekijken.

De iDesk Learning Tracker App is gratis en biedt de volgende functies

  • registreert de tijd dat kinderen bezig zijn met educatieve apps
  • houdt de vorderingen bij die kinderen maken binnen de educatieve apps
  • laat zien hoe goed kinderen presteren in vergelijking met zijn/haar leeftijdgenootjes
  • biedt de mogelijkheid om meetresultaten af te schermen voor het kind
  • staat te allen tijde garant voor de privacy van ouder en kind

De iDesk Learning Tracker App is binnenkort gratis te downloaden in de App Store.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op.